Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: zondag 23 januari 2022

Voordeel met je Biebpas in Haarlemmermeer

Meer voordeel

Met Voordeel met je Biebpas krijgen leden van de bibliotheek korting op dagjes uit en cultuur in de provincies Noord- en Zuid-Holland, Brabant en Gelderland.
Terug naar Overzicht Acties

Korting op de entreeprijs van diverse musea in Haarlemmermeer

Leden van de Bibliotheek Haarlemmermeer krijgen op vertoon van hun biebpas € 1,50 korting op de entreeprijs van Kunstfort Vijfhuizen en Museum de Cruquius en € 1,00 bij het Historisch Museum Haarlemmermeer.
Kinderen tot 18 jaar krijgen bij alle musea € 0,50 korting.

Kunstfort Vijfhuizen

Het fort bij Vijfhuizen is onderdeel van de Stelling van Amsterdam (Unesco Werelderfgoed) , een verdedigingslinie uit de 19e eeuw rond de hoofdstad. Nu kan iedereen vrij wandelen over dit terrein. Bezoekers zien kunstenaars aan het werk, kunnen een expositie bezoeken, een cursus volgen of gewoon van de omgeving genieten.

Museum de Cruquius

Museum de Cruquius is in 1936 geopend en is daarmee een van de eerste technische musea ter wereld. In het museum staat de grootste stoommachine van de wereld: de cilinder heeft een doorsnede van 3,66 meter! De machinekamer, waar sinds 1849 niets in is veranderd, is een wonder van Victoriaanse techniek. In de ketelhuizen geven modellen van molens, stoommachines, maquettes, oude kaarten en prenten een goed beeld van de 2000 jaar strijd tegen het water. En natuurlijk worden er demonstraties gegeven met de oudste nog bestaande stoommachine in ons land.

Historisch Museum Haarlemmermeer

In het museum maak je een reis door de tijd die 150 jaar geleden begon na de drooglegging van Haarlemmermeer. Ontmoet de eerste pioniers, de smid, de timmerman en de kruidenier. Of neem een kijkje in het café, de school en de kerk en zie hoe snel Schiphol zich ontwikkeld heeft na de oorlogsjaren. Naast allerlei historische voorwerpen zijn er digitale boeken, foto’s en filmpjes over vroeger en kan je een koe melken, de verkeerstoren beklimmen en licht maken op een fiets uit de Tweede Wereldoorlog.

Deel via social media