Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: zondag 6 december 2020
Snel naar:

Het Muziektheater Collectief

Om haar passie voor muziek en theater te verenigen richtte Nynka Delcour in 2004 Het Muziektheater Collectief op, een muziektheatergroep voor jeugd, met als thuisbasis Amsterdam.
Het Muziektheater Collectief staat sinds 2005 onder haar artistieke leiding.

Het Muziektheater Collectief heeft vier producties op haar naam staan.
Appels B.V. (5+) ging in 2005 in première en speelde in 2008 haar derde seizoen.
De familievoorstelling Vlieg! is in januari 2008 gelanceerd, ging in oktober 2008 in Haarlem in première op het Kwartiermakersfestival en zal tot eind 2010 spelen voor scholen en diverse doelgroepen die geïnteresseerd zijn in ‘de wereld van de waan’.
Najaar 2008 maakte het Muziektheater Collectief de kleutervoorstelling Meneertje Brul (4+). Deze voorstelling wordt gespeeld in 2009/2010 voor scholen en kleine theaters.
De nieuwe familievoorstelling Halewijn is in januari 2010 in première gegaan en toert in voorjaar 2011.

Nynka werkt met een inspirerend team van multidisciplinaire theatermakers en muzikanten, met als vaste kern regisseur Lise-Lott Kok, decorontwerper Francy van den Heuvel, actrice en zangeres Rosa Schogt, productieleider Janine Slijkhuis, en technici Diederik Ruules en Mano Soekha.
Daarnaast werkt ze per productie met een wisselende aanvullende bezetting, zoals dramaturges Annemarie Wenzel en Willemijn Barelds, componist Rijndert van Woudenberg, gitarist Guido Schaake, theatermaker/acteur Sybrand van der Werf en kostuumontwerpster Geertje Masselink

Bij het Muziektheater Collectief zijn theater en muziek elkaars gelijke, en ze vullen elkaar op natuurlijke manier aan. Spelers zijn muzikanten, muzikanten zijn spelers, en altijd heeft de muziek zelf een grote rol.
De teksten, geschreven door Nynka, gaan uit van onderwerpen die haar persoonlijk raken, en die ook van maatschappelijk of educatief belang zijn voor jeugd.
In alle voorstellingen heeft de muziek een duidelijke eigen rol: In Appels B.V. gaat een radio de dialoog aan met twee spelers/zangers. Vlieg! - met een grote rol voor de gitaar van vader - wordt vertolkt door drie spelers die zowel muzikant zijn als acteur. In Meneertje Brul, dat gemaakt is met dezelfde club als Vlieg!, vormt het boekje Meneer Brulmans (welbekend van de Meneertjesreeks) het uitgangspunt. Regisseur Lise-Lott Kok maakte een muzikaal en visueel feestje voor kleuters.
Nu volgt Halewijn: een spannend middeleeuws avontuur vol bijzondere liederen, wapengekletter en romantiek.

Het Muziektheater Collectief staat voor kwaliteit, inhoud, ambachtelijkheid, samenwerken en plezier.

Deel via social media