Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: woensdag 28 oktober 2020
Snel naar:

Frank Hermans

Frank Hermans (1971), lyrische bariton, studeerde naast schoolmuziek zang op het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Hans Smout en Marius van Altena. Hij volgde cursussen bij Rebecca Stewart, Marius van Altena, Mark Deller, Robert Spencer op het gebied van oude muziek. Een half jaar studeerde hij bij Bernard Kruysen. Sinds zijn afstuderen volgt hij privé-lessen bij Paula de Wit in Amsterdam. Daarnaast volgde hij lessen bij David Gwesyn Smith (New York) en volgde hij een cursus bij David Wilson-Johnson.

Hij is zangdocent aan het Factorium Tilburg en heeft een privépraktijk. Als zanger is hij freelance bij de Nederlandse Bach Vereniging en het Gewandhaus Kammerchor te Leipzig.

Eerder deed Frank Hermans koorervaring op bij Hortus Musicus Religosus te Bergen op Zoom en bij het World Youth Choir was hij betrokken als zanger in veel soorten repertoire tussen 1993 en 2001. Hij is als solist actief in het oratoriumvak (Bach, Händel, Durufllé e.a.) en in het lied waarbij zijn belangstelling uitgaat naar het Franse liedrepertoire.

In 2003 nam hij met Frans van Tuijl als begeleider een cd op. Op diverse andere cd's is hij te beluisteren als koorzanger.

Deel via social media