Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: zondag 23 januari 2022
Snel naar:

Sandra van der Meer

Al heel jong wist Sandra dat ze "iets" met muziek wilde doen. Op vijf jarige leeftijd begon ze met pianospelen en sprak ze met haar "pianospelende" buurmeisje af dat ze later naar het Conservatorium wilden.

Toen op haar vijftiende de hele klas met open mond zat te luisteren naar Sandra haar eerste live optreden wist ze het zeker; zingen wordt haar beroep! Op de Havo kiest ze dan ook voor de richting muziek en slaagt glansrijk.

Aansluitend wordt ze in 1993 toegelaten op het Conservatorium Alkmaar richting lichte muziek zang. Ze volgde zanglessen bij Herman van Doorn, Margriet Eshuys, Maria Rondél, Ineke van Doorn, Mathilde Santing en Lisa Boray. Tijdens deze periode is de coverband Remedy gevormd waarmee ze menig publiek uit hun dak liet gaan of het nu een bruiloft of feesttent was. Met deze formatie gaf ze ook haar spetterende eindexamenconcert in november 1998.

Met de band Remedy heeft ze diverse radio en tv optredens gedaan voor het project: "het dak d'r af" met de nederlandse zangers Bert Heerink, Erik Mesie en Peter Groot Kormelink. Tijdens het Nationale songfestival van 2003 zingt ze als achtergrond-zangeres bij de meidengroep "Zoom!". In deze tijd begint ze ook veel studiowerk te doen, neemt verschillende jingles op en werkt veelvuldig samen met een dance-producer waarmee ze het op vinyl uitgebrachte "one moment" maakte.

Op dit moment zingt Sandra in de coverband Impact www.impactlive.nl en heeft ze al 12 jaar haar eigen privélespraktijk aan huis. Ervaring voor het geven van zanglessen en workshops deed ze o.a. op bij het Nederlands Kindertheater Purmerend, Grapelli Dance Studio Alkmaar, Popschool Schagen. Voor meer informatie kunt u hier klikken: Zangles.

In 2006 is Sandra voor vier maanden in Frankrijk geweest om de franse taal eigen te maken. Doel: haar droom verwezelijken, zingen in deze prachtige dichterlijke taal. 17 juni 2007 was het zover: haar eerste franstalige optreden in het uitverkochte Brakekerkje in Obdam. Begeleid door gitarist Charl Kruijer, contrabasist Marco Verhoogt en drummer/percussionist Roy Bult brachten ze het programma: "Sandra et les histoires d'amour". Een zeer persoonlijk programma waarin chansons van o.a. Lara Fabian, Edith Piaff en Wende in een geheel eigen jasje worden gestoken.

Deel via social media