Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: vrijdag 28 februari 2020
Snel naar:

Kindertheater Kijk Haar Nou

Kindertheater Kijk Haar Nou is een professionele en onafhankelijke theatergroep uit Rotterdam. De theatergroep werd in 1991 opgericht door Gerdien Braams met als vaste tegenspeler Mark van Zanten. De groep speelt drie soorten voorstellingen: voor peuters en kleuters van 2 t/m 5 jaar, voor kinderen vanaf 4 t/m 10 of vanaf 4 t/m 12 jaar en familievoorstellingen voor iedereen vanaf 4 t/m 100 jaar en ouder. Naast de vaste acteurs kent de groep een keur aan gastspelers, die met name in de familievoorstellingen acte de presence geven.

De eerste kindervoorstellingen Het Elfje met de Kaplaarzen en De Verdwenen Stem werden een groot succes en zorgden tevens voor de doorbraak naar een groot publiek.

In het najaar van 1995 produceerde Kijk Haar Nou haar eerste familievoorstelling Het Snotmysterie. Het zou de eerste van een groeiend aantal familievoorstellingen zijn. In 2000 werd het repertoire uitgebreid met een grootschalige voorstelling voor iedereen van 4 tot 100 jaar en ouder, een Commedia dell'Arte; Hartstocht en Schelmenstreken. Deze voorstelling werd speciaal geschreven voor het 25-jarige bestaan van Jeugdtheater Pierrot in Den Haag en ging daar ook in première. De nieuwste productie is Kenau van Carcassonne.