Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: zaterdag 20 juli 2019
Snel naar:

Charlotte Lap

Charlotte Lap heeft alle hoeken van het theater gezien. Na haar afstuderen aan de Akademie voor Kleinkunst speelde ze toneel, .o.a. bij het Nationale toneel (regie Leonard Frank), Hollandia (regie o.a. Johan Simons en Paul Koek) en de Schiettent (regie Maaike van Langen) waar ze, in haar eentje, de rol van het koor in Medea vertolkte.

Tussendoor speelde ze Marietje in de film Vincent and Theo (regie Robert Altman) en gastrollen in een aantal televisieseries. Ze was werkzaam als repertoiredocent aan de Akademie voor Kleinkunst, de Scapino musical school en de Jeugd Theaterschool Amsterdam. Ze zong en speelde in veel verschillende muziektheaterproducties en musicals, waaronder Adele in Casablanca met Adele Bloemendaal, Heerlijk duurt het langst (regie Ruut Weissman), het Mysterie van Charles Dickens (regie Bruun Kuyt).

Ze speelde een aantal jaren samen met Hakim Traidia waar ze ook begon met schrijven. Naast het acteren bleef ook altijd de muziek, zingen en hoorn spelen, uiteenlopend van optredens met symfonieorkest Amsterdam drama met YoYo Ma tot een serie voorstellingen met de Verkade Harmonie.

Daarna volgde het cabaret, Hassan's Angels en "Shit in the City", een duo voorstelling met Babette Labeij. Gedurende deze voorstellingen ontwikkelde ze zich als tekstschrijver.

Naast haar theaterwerk spreekt ze commercials en bedrijfsfilms in en schrijft teksten en tekstbewerkingen voor o.a. Kinderen voor kinderen, televisie pilots en collega's.