Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: vrijdag 28 februari 2020
Snel naar:

Dirk Scheele & De Liedjesband

Kinderpopster Dirk Scheele toert al vijftien jaar met zijn vrolijke kinderliedjes langs theaters en poppodia in Nederland en België.

Met zijn oorspronkelijke en speelse live benadering vormt Dirk een aangename afwisseling in de bonte wereld van de kinderpop en brengt hij de kinderen liefde voor muziek bij. In zijn liedjes laat Dirk muzikale invloeden van over de hele wereld doorklinken. Er wordt daarbij van de gebruikelijke instrumenten gebruik gemaakt zoals bas, drums en gitaar, maar ook van bestek, sleutelbossen, gereedschap en speelgoed. Op het podium maakt Dirk met zijn groepsleden van elk liedje een klein theaterstuk, waar de kinderen in de zaal aan mee kunnen doen. Optredens van Dirk Scheele zijn één groot kinderfeest.

Dirk Scheele begon zijn loopbaan als muziektherapeut voor verstandelijk gehandicapte kinderen. Hier schreef hij zijn eerste kinderliedjes als ondersteuning in zijn werk met deze kinderen. Op zijn werk, maar ook daarbuiten sloegen de liedjes enorm goed aan bij peuters en kleuters. Toen de vraag naar zijn liedjes en het aantal optredens steeds groter werd heeft hij de overstap naar het theater gemaakt. Hij maakte sindsdien een flink aantal theaterprogramma’s voor kinderen vanaf 1 jaar oud.

Bron: www.dirkscheele.nl