Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: donderdag 2 juli 2020
Snel naar:

Susan de Waardt

Susan is voornamelijk autodidact, maar heeft zich daarnaast ook op verschillende vlakken verder ontwikkeld door het volgen van enkele specifieke lessen aan de Vrije Universiteit en het doorlopen van workshops bij kunstenaars.

Haar schilderijen springen in het oog door het gebruik van heldere kleuren en humoristische afbeeldingen van voluptueuze vrouwen. Deze worden neergezet als vrolijke, zelfverzekerde en krachtige vrouwen. Haar composities zorgen voor een constante spanning tussen de thema's, die fascineert en steeds een uitdaging oproept, zowel voor de kunstenares zelf als voor de criticus. Uiteindelijk ontstaat er steeds, niet in de laatste plaats door de kleurrijke omgeving, een ontspannen en heel vrolijk geheel. Inspiratie haalt zij uit haar omgeving en muziek.

Inmiddels is Susan de Waardt uitgegroeid tot een succesvol beeldend kunstenaar. Zij exposeert zeer regelmatig en haar werk word door een tiental galeries in Nederland doorlopend vertegenwoordigd. Onlangs is er zelfs een serie van 3 zeefdrukken in beperkte oplage verschenen van haar werk en vanaf 2007 zijn reproducties van een 10-tal van haar werken wereldwijd verkrijgbaar.

Deel via social media