Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: zondag 23 januari 2022
Snel naar:

Peter Lusse

Petrus Joannes Hendrikus (Peter) Lusse (Leiden, 26 juni 1959) is een Nederlands acteur en is woonachtig in Baarn.
Voor de camera speelde hij onder andere het personage Kees in de Nederlandse televisiekomedie Mag het iets meer zijn? en de rol van Eddie Veenstra in Vrienden voor het leven. In de film Flodder uit 1986 speelde Lusse de hoofdagent. Ook speelt hij de rol van Balonnen Piet tijdens de Sinterklaas intocht. Halverwege de jaren 90 presenteerde hij wekelijks een eigen komisch programma op RTL 4, genaamd Lekker Lang Lusse.

Op het toneel vertolkte Lusse samen met Cees Geel de hoofdrollen in het toneelstuk The Odd Couple van toneelschrijver Neil Simon. Hij speelde ook Het Zakkendiner een toneelstuk met o.a. Jon van Eerd en Carol van Herwijnen. In 1994 tourde hij door Nederland met het theaterprogramma Schoudervulling. Eerder speelde hij met de cabaretgroep Pappenheim. Van juli tot december 2006 speelde Lusse de rol van Rippert in Rembrandt de musical.

In theaterseizoen 2007/2008 speelde hij samen met Trudy Labij het tragikomische toneelstuk "Zes danslessen in zes weken" van de Amerikaanse schrijver Richard Alfieri. Deze voorstelling is genomineerd voor de publieksprijs.

In het verleden heeft hij zijn stem geleend aan personages uit tekenfilmseries zoals M.A.S.K., Vrouwtje Theelepel en Alfred Jodocus Kwak.

Deel via social media