Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: donderdag 2 juli 2020
Snel naar:

Kiki Classen

Kiki Classen (Rotterdam, 19 februari 1964) is een Nederlands actrice en tv-presentatrice.
Classen is dochter van acteur Edmond Classen en studeerde aan de Toneelacademie Maastricht. Bij het grote publiek werd Classen bekend van haar rol Wiep in de comedyserie Zeg 'ns Aaa, begin jaren tachtig uitgezonden door de VARA. Daarna speelde ze een hoofdrol naast Eric Schneider in het toneelstuk TABU. Ook was ze te zien in Suiker (toneel) van Hugo Claus dat genomineerd werd voor de Gouden Gids publieksprijs. In de jaren negentig en 2000 was zij te zien in Dinner Party van Neil Simon en de toneelversie van Zeg 'ns Aaa (deze beide producties werden genomineerd voor de NRC Handelsblad Toneelpublieksprijs) en Happy Hour.

Op televisie presenteerde ze Blond, Blond en Blond met Patricia Brok en Annette Visser op SBS 6.
In mei 1990 poseert Classen naakt voor de Nederlandse editie van de Playboy. Datzelfde jaar speelt zij de rol van Marion-Bouwman-van Tellingen in de controversiƫle TV-serie Diamant (televisie). Deze serie zorgt voor grote opschudding, vanwege een getoonde incest-relatie.

Op filmgebied was Classen te zien in de Franse productie Vincent et moi en Theo van Gogh's Au. In 2001 speelde zij de hoofdrol van terroriste in het controversiƫle Terrorama!, de debuutfilm van Edwin Brienen.

In het seizoen 2006/2007 speelde Classen in de succesvolle musical Wat Zien Ik?!, gebaseerd op de gelijknamige roman van Albert Mol.

Deel via social media