Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: woensdag 28 oktober 2020
Snel naar:

The Old Barn Jazz Band

Deze formatie maakt sinds enkele jaren deel uit van de Enkhuizer jazz scene en bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten die elkaar hebben gevonden in de New Orleans jazz.

Naast klassiekers als Tishomingo blues en Just a little while to stay, is het repertoire doorspekt met andere muziekstijlen. Zo worden er ‘Latin uitstapjes’ gemaakt en komen er tijdens optredens rauwe bluesnummers voorbij.

Kortom, het is een plezier om naar dit orkest te luisteren en sinds kort ook zeker om naar te kijken. Dit komt voor een groot deel voor rekening van pianiste Sanne Dijkstra, die naast haar muzikale toevoeging ook heeft gezorgd voor een flinke verjonging van de band.

De muzikanten van de ‘Old Barn’ pakken ieder optreden aan om met hun geliefde hobby bezig te kunnen zijn. Dit varieert van een jazzclub tot een braderie, of winkelopening. De band is dan ook trots dat zij zich vanmiddag voor het eerst in de Sgt. Peppers Jazz-Club mag presenteren. ‘Op een oude fiets moet je het leren’ is een bekend gezegde; The Old Barn Jazzband zal vanmiddag in het Peperhuis bewijzen dat een oude schuur ook een prima leeromgeving is.

Bezetting:

Johan Hooijman - kornet, zang
Fred Donjacour - altsaxofoon, zang
Fons Woestenburg -trombone
Sanne Dijkstra - piano, keyboard
Herman Smit - banjo
Bernt Folmer - contrabas
Cor van der Ploeg - drums, zang

Deel via social media