Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: woensdag 28 oktober 2020
Snel naar:

Scapino Ballet Rotterdam

Scapino Ballet Rotterdam is het stadsdansgezelschap van Rotterdam. Jaarlijks presenteert Scapino zich in vier nieuwe producties, talrijke projecten en festivals in Nederland en - steeds vaker - internationaal. De uitstraling van het gezelschap als energieke koploper in de dans spreekt een jong en breed publiek aan.

Met het werk van artistiek directeur Ed Wubbe en vaste choreografen Marco Goecke en Georg Reischl laat Scapino een grote diversiteit in dans zien, virtuoos, expressief, kwetsbaar, vernieuwend en soms sensationeel eigenzinnig. Met gevoel voor entertainment geven zíj een eigen, sterke artistieke invulling aan dans van hoge kwaliteit. Hun werk wordt vertolkt door een groep van 21 dansers van internationaal topniveau. Daarnaast biedt Scapino veelvuldig een podium aan getalenteerde gastchoreografen.
Het zoeken naar nieuwe invalshoeken voor spannende dans is Scapino op het lijf geschreven.

Onder leiding van artistiek directeur/choreograaf Ed Wubbe presenteert Scapino zich jaarlijks in vier nieuwe moderne dansproducties met gemiddeld 100 voorstellingen over het land, talrijke projecten en festivals in Nederland en - steeds vaker - internationaal. De uitstraling van het gezelschap als energieke koploper in de dans spreekt een jong en breed publiek aan.

Het gezelschap behoort met 50 medewerkers tot de grotere dansgezelschappen van Nederland en is gevestigd in het centrum van Rotterdam.

Scapino Ballet Rotterdam: spannende dans door gedreven kunstenaars en virtuoze dansers die wat te vertellen hebben.

Deel via social media