Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: zaterdag 23 februari 2019
Snel naar:

Tentoonstelling Haarlemmermeer: van water, land en lucht

t/m 7 maart
2132 TZ Hoofddorp
  • Dagelijks in de periode t/m 7 maart

Extra informatie
  • De tentoonstelling in het Raadhuis is te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden en de buitententoonstelling op het Raadhuisplein en op de route van het plein naar het station zijn 24/7 te bekijken.

Bewonder van 24 januari tot en met 7 maart de tentoonstelling ‘Haarlemmermeer: van water, land en lucht’ in en om het Raadhuis. Maak een bijzondere tijdreis die je meevoert door historie, heden en toekomst van onze nieuwe gemeente. Ontmoet de visionairs uit het verleden en droom met anderen over de toekomst van dit mooie gebied.

De expositie
De expositie bestaat uit verschillende onderdelen. Op de begane grond van het Raadhuis gaan we ‘Terug naar de toekomst’ en wordt in vijf perioden de ontstaansgeschiedenis van Haarlemmermeer verteld. Centraal staan de toekomstdenkers en -visies uit het verleden die invloed hebben gehad op het (samen)leven en de inrichting van het landschap. Op de eerste verdieping gaan we ‘De toekomst voorbij’ en worden fictieve en soms prikkelende beelden van mogelijke toekomsten van Haarlemmermeer geschetst. Op fluisterstoelen spreken experts hun vergezichten uit. Hoe denk jij dat de toekomst van onze gemeente eruit zou kunnen zien?

De nieuwe gemeente
We vieren ook de nieuwe gemeente Haarlemmermeer. In een buitententoonstelling exposeert Podium voor Architectuur de veelzijdigheid van de nieuwe gemeente. Op de route tussen Raadhuis en station wordt het verhaal van de kernen en buurtschappen verteld. Burgemeesters tonen hun gezicht in de passage van het cultuurgebouw. Op het Raadhuisplein kun je foto’s bewonderen uit “Werklust”, het bekende Haarlemmermeerse project van Theo Baart. De dynamiek van onze bijzondere polder wordt hier in beeld gevangen.

Rondleidingen
Wil je meer horen over wat er te zien is tijdens de tentoonstelling? Meld je dan aan voor een van de rondleidingen. Meer informatie.