Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: dinsdag 16 juli 2019
Snel naar:

Zomertentoonstelling ‘Inspiratie’ in De Ark

t/m 1 september
Muiderbos 36 2134 SR Hoofddorp
+31 023 563 76 66
  • iedere dinsdag in de periode t/m 1 september

Deze zomer heeft De Ark in Hoofddorp een heel bijzondere tentoonstelling: Haarlemmermeerders laten het kunstwerk zien dat hen inspireert of op een moeilijk moment hielp.

Veel mensen hebben een kunstwerk dat hen blij maakt als ze ernaar kijken. Of hen moed geeft of over een dood punt heen hielp. Het beeldt iets uit van hun kijk op het leven, hun filosofie of geloof. De Ark vraagt deze zomer: ‘Wil je dat met anderen delen? Stel het dan beschikbaar voor de zomertentoonstelling ‘Inspiratie’, in juli en augustus in De Ark in Hoofddorp’.

‘Het mooiste zou zijn als het iets is dat thuis bij de mensen staat of aan de muur hangt’, zegt Rien Wattel van Cultuur in De Ark. ‘Misschien die icoon die je hebt gekocht of gekregen, dat schilderij dat je van je ouders hebt geërfd, dat beeld dat je kocht op een kunstmarkt – maar het mag ook een foto zijn van een schilderij of beeld dat je ooit zag’, voegt Arkpredikant Aarnoud van der Deijl toe. ‘Het is natuurlijk ook mooi als er een verhaal aan vastzit. Doe dat erbij.’

Wie wil meedoen en het inspirerende kunstwerk of de foto twee maanden wil uitlenen, kan reageren naar Rien Wattel, cultuurindeark@gmail.com of 06 160 408 60.

De tentoonstelling wordt op zondag 7 juli geopend. Om 10.30 uur is er een bijzondere kerkdienst rond ‘Geloven uit de kunst’. Geïnteresseerden kunnen ook om 11.45 uur binnenlopen, om met een hapje en drankje de opening mee te vieren. ‘Inspiratie’ duurt tot het einde van de zomer en is dinsdags van 13.30 tot 16.00 uur geopend.
De Ark ligt aan Muiderbos 36 in Hoofddorp.

Ter gelegenheid van de opening is er op 7 juli om 14.00 uur een excursie langs ArtZuid 2019 in Amsterdam. Kunst is niet alleen inspireren, ‘het is ook klieren en plagen’, zegt Michiel Romeyn, een van de samenstellers. ‘Dat gaan we beleven’, zegt Rien Wattel die de excursie leidt. De wandeling door Amsterdam Zuid duurt anderhalf uur en is gratis. Opgeven bij Rien Wattel.

Extra informatie