Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: maandag 19 augustus 2019
Snel naar:

Cursus Popgeschiedenis

21 januari 2020
Raadhuisplein 5 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 562 33 10
  • di 21 januari 2020 19:30 - 21:30 uur

Een cursus popgeschiedenis in een poppodium?! Hoe logisch! Daarom veranderen we voor 12 weken het Duyckercafé elke dinsdagavond in een muzikaal klaslokaal en mag popdocent Arris Roordink zelf ook eens het podium op.

Iedere dinsdagavond van 21 januari t/m 7 april.

Wat gebeurde er toen The Beatles en Bob Dylan elkaar ontmoetten? Wat was de invloed van radio op muziek in het gesegregeerde Amerika? En wat is de relatie tussen disco en house? Vanaf dinsdag 21 januari 2020 gidst popprofessor Arris Roordink je dwars door de muziekgeschiedenis tijdens deze twaalfdelige cursus popmuziekgeschiedenis. De meest trouwe studenten ontvangen aan het eind van de cursus een certificaat Popgeschiedenis!

De popdocent: Arris Roordink
Arris was programmeur van Poppodium Atak, richtte boekingskantoor Alles Los Agency op, is cultureel ondernemer en doceert al jarenlang popgeschiedenis aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Om ook andere geïnteresseerde muziekliefhebbers een lesje popgeschiedenis bij te brengen, geeft hij van 21 januari t/m 7 april elke week op dinsdagavond twee uur les in het Duyckercafé. Roordink: “Als ik in de kroeg of op verjaardagen vertel wat ik doe, hoor ik vaak dat mensen het ontzettend leuk lijkt om die lessen te volgen. Vandaar dat ik de stof nu ook buiten de schoolmuren deel.”