Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: maandag 19 augustus 2019
Snel naar:

Green Book

13 september
Harmonieplein 2 2151 AL Nieuw-Vennep
+31 (023) 566 95 65
  • vr 13 september 20:00 uur

Filmhuis Pier K.

Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali). Ze worden gedwongen hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten. Er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Green Book was genomineerd voor vele prijzen en won o.a. een Oscar en Golden Globe voor Beste Film en Beste Mannelijke Bijrol (Mahershala Ali).  Regisseur: Peter Farrelly

De Volkskrant: "Een hartverwarmende feelgoodfilm, die speelt met clichés over Italianen en Afro-Amerikanen, over intellectuelen en street smart-types, en laat zien dat alle tegenstellingen te overkomen zijn als we de wereld door elkaars ogen kunnen bekijken."