Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: maandag 19 augustus 2019
Snel naar:

De Red Ball Express 2019 '75th Anniversary’

28 september
Aalsmeerderdijk 460 1436 BM Aalsmeerderbrug
+31 0235639529
  • za 28 september 09:00 - 18:00 uur

Extra informatie
  • DE Red Ball Express vertrekt in de ochtend vanaf het CRASH luchtoorlog_ en verzetsmuseum'40-'45 voor een rit door midden Nederland en keert later op de dag weer terug in het museum.

Zaterdag 28 September wordt de 18de editie van de Red Ball Express verreden.

De inschrijving is geopend. Kijk voor meer informatie op: 
https://www.redballexpress.nl/inschrijfformulier-rbe-2019/

 

De rit met originele voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog (WO2) vertrekt en eindigt bij ons CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug. De rit zal onder andere door onbekende buurtschappen met soms smalle wegen en dijken rijden (max. 2.20 m breed en max. 4 ton per as.) De route is zo’n 80 km lang en heeft halverwege een tussenstop op het Evenemententerrein in De Kwakel waar het publiek kennis kan maken met de voertuigen en de bestuurders. Natuurlijk is er weer een herdenkingsmoment, deze keer bij een nazaat van de Anne Frankboom, in het Egeltjesbos in De Kwakel.

Deze locatie wordt sinds het planten van de boom gebruikt als een herdenkingsplaats voor de 4 mei Dodenherdenking in de gemeente. Wij verwachten ook de burgemeester van Uithoorn. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de ‘Red Ball Express’ vanaf de kusten van Normandië, na de landingen op 6 juni 1944 werd ingesteld om in de bevoorrading van de geallieerde legers te voorzien. Het was een 24-uurs operatie; 7 dagen in de week reden de colonnes voertuigen van en naar de frontlinies. 1944-2019 markeert 75 jaar Red Ball Express.

Bij terugkomst op het Fort is er voor de deelnemers de gebruikelijke soep als traditie maar dit jaar hebben we een extraatje dat wordt geserveerd door Southwick House
In ons museum wordt op gezette tijden een presentatie gehouden over de Red Ball Express, die gedurende de hele dag is te bezoeken.
Ook kijken we nog even naar een andere herdenking; de Slag om Arnhem, dit jaar ook 75 jaar geleden. Ons museum heeft een tijdelijke speciale expositie samengesteld met een indrukwekkend diorama!

Wij kijken weer uit naar dit mooie evenement.
Met vriendelijke groet,
Namens RBE-commissie
Jan Springintveld

CRASH Luchtoorlog – en Verzetsmuseum ’40-’45

ROUTE ONDER VOORBEHOUD; Aalsmeerderbrug, Aalsmeer, Bovenkerk, Amstelveen, Amsterdam, Nes ad. Amstel, Ouderkerk ad. Amstel, Uithoorn, De Kwakel (met tussenstop) Amstelhoek, De Hoef, Zevenhoven, Ter Aar, Bilderdam, Leimuiden, Kudelstaart, Aalsmeer naar Aalsmeerderbrug