Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: maandag 19 augustus 2019
Snel naar:

Supr:organism

14 september t/m 6 oktober
Fortwachter 1 2141 EE Vijfhuizen
+31 (023) 558 90 13
  • iedere dinsdag, woensdag en vrijdag t/m zondag - 13.00 tot 17.00 uur in de periode 14 september t/m 6 oktober

Waag & Kunstfort bij Vijfhuizen presenteren: Supre:organism - kunstenaars die kosmologie vanuit uiteenlopende kanten bevragen om zo ons begrip van menselijke aanwezigheid buiten de aarde te vergroten.

Supre:organism
De ruimtevaart kan worden beschouwd als het summum van de moderne beschaving. In de vorige eeuw heeft de mensheid zich gevestigd in de ruimte, de maan bereikt en een plek bemachtigd in de baan rond de aarde. Wat te vinden van deze voortdurende uitbreiding van onze aanwezigheid, waartoe geen enkel ander aards organisme in staat is?

Terwijl de huidige ruimteverkenningen nauw verbonden zijn met de biowetenschap, techniek en industrialisatie, maakt Supre:organism duidelijk dat we ook alternatieve en kritische perspectieven moeten ontwikkelen op de ruimteactiviteiten van de mens. De ruimte blijkt een hedendaagse conditie te zijn waarin menselijkheid opnieuw wordt gedefinieerd. Zijn mensen in de ruimte van menselijke, technologische of ecologische aard? Zijn zij daar voor zichzelf, of namens anderen? 

In en rondom het fort (Unesco Werelderfgoed) is werk te zien van:
Eleonore Hellio, Ivan Henriques, Minna Långström, Quadrature,
RYBN, Antti Tenetz en Angelo Vermeulen.

Waag en Kunstfort bij Vijfhuizen worden ondersteund door Gemeente Haarlemmermeer, het Mondriaanfonds, Creative Europe Programme of the European Union en CLICK NL.

Opening zaterdag 14 september
Op 14 september wordt de expositie tussen 15.00-18.00 uur feestelijk geopend.