Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: maandag 19 augustus 2019
Snel naar:

Bardo Leest - Laat los mijn hand

25 september
Burgemeester Jansoniushof 11 2131 BM Hoofddorp
+31 0203334700
  • wo 25 september 20:00 uur

‘Bardo Leest’, de boekenclub van Bardo, neemt boeken als uitgangspunt voor onderlinge ontmoeting en verdieping. In gesprek zoeken de deelnemers naar wat inspireert, schokt en vragen oproept. De leesgroep bespreekt interessante, nieuwe perspectieven die verrijken. Een ieder die wil, kan aansluiten bij de leesclub.

Laat los mijn hand – Edward Docx
Op woensdag 25 september 2019 bespreekt Bardo Leest ‘Laat los mijn hand’ van Edward Docx. Inloop vanaf 19.45 uur, start vanaf 20.00 uur.

Inhoud en indruk
Omdat euthanasie in Engeland verboden is, laat de bejaarde vader zich door zijn jongste zoon naar Zwitserland brengen. Later voegen de twee oudere broers uit een eerder huwelijk zich bij hen. Ze zitten dicht op elkaar in de Volkswagenbus en de emoties rollen over hen heen.

Het gaat over elementaire levensvragen en de intiemste relatie nl. die tussen ouder en kind, voor elk van hen heel anders. Onze relaties gaan over de liefde, die we geven, ontvangen, onthouden en vragen. De vader is dankbaar, dat hij niet onverwacht gaat sterven, dat hij heeft kunnen denken en beschouwen: “Dat we zijn wat we geven, dat we zijn wat we achterlaten”.

Een prachtig boek, neem er de tijd voor!
– Ineke Zeeman –

Aanmelden
mail naar leerhuis@hospicebardo.nl

Parkeren
Het parkeerterrein bij Bardo is voorbehouden aan het bezoek van patiënten. Parkeergarage de Vier Meren is op 4 minuten lopen van Bardo.