Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: dinsdag 19 november 2019
Snel naar:

J Eijlander (cello) A Bergwerff (kistorgel)

22 februari 2020
Fortwachter 1 2141 EE Vijfhuizen
+31 (023) 558 90 13
  • za 22 februari 2020 20:15 - 22:30 uur

"Een bijzondere warme combinatie van cello en kistorgel."

Joachim Eijlander treedt op als solist en kamermusicus in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Joachim heeft opgetreden met ensembles en musici als het Borodin kwartet, Lisa Larsson, Robert Holl, Randall Scarlata, Inon Barnatan, Karl Leister en Godfried Hoogeveen. In 2015 nam Joachim voor het label Navis Classics alle cellosuites van Johann Sebastian Bach op en in 2017 volgde de cd “Sequentia!” met uitzonderlijke caprices van de componisten Joseph dall’Abaco en Alfredo Piatti. Beide cd’s kregen uiterst lovende reacties van de internationale pers.

Joachim is terugkerende gast op internationale festivals zoals in Sitka Alaska en El Paso Texas (VS), Prussia Cove (GB), Schleswig-Holstein en Mecklenburg-Vorpommern (D) en … in de CruquiusConcerten.

Aart Bergwerff studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium, in Parijs bij Marie-Claire Alain en in Noord-Duitsland bij Harald Vogel.
Zijn studie bij Alain in Parijs sloot hij af met het behalen van de Prix de Virtuosité.
Hij won prijzen op internationale orgelconcoursen te Brugge, Lausanne en Groningen.

Als concertorganist treedt hij veelvuldig op in concerten en festivals in binnen-en buitenland. In 2012 maakte hij zijn debuut in het meest prestigieuze orgelfestival ter wereld Toulouse-Les-Orgues in het Franse Toulouse. Aart Bergwerff is organist van de Grote-of O.L.V.-Kerk te Breda en daarmee de vaste bespeler van het monumentale Flentrop-orgel. Sinds 1 september is hij tevens cantor-organist van de Remonstrantse Gemeente/Arminius Rotterdam en bespeelt hij het unieke Steenkuyl-orgel in dit markante kerkgebouw. Aart speelt tijdens dit concert op een kistorgel.

Zij spelen:

J.S. Bach/A. Piatti- eerste suite voor cello en orgel
Joseph dall’Abaco- sonate in C- “zampogna” voor cello en orgel
Pieter Hellendaal sonate op.5 nr3 in Bes voor cello en orgel
Pärt- Spiegel im Spiegel
J.S. Bach gambasonate in G, BWV1027, versie cello en orgel.

CruquiusConcerten
Het Cruquius Museum wordt de komende jaren verbouwd. Cruquius Concerten heeft een interessante locatie gevonden om toch hoogwaardige kamermuziek aan te bieden; in de loods bij Kunstfort bij Vijfhuizen.