Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: vrijdag 15 november 2019
Snel naar:

Kinder Yoga (7-13 jr)

16 oktober
Olmenlaan 141 1161 JV Zwanenburg
+31 020 497 57 93
  • vanaf 16 oktober iedere woensdag - 15.00 tot 16.00 uur
    De eerstvolgende activiteit is woensdag 20 november 2019 om 15:00 uur.

Kinderen krijgen steeds meer te maken met de externe prikkels en druk van de veeleisende maatschappij, terwijl zij behoefte hebben aan ook een stuk rust en ontspanning. In deze prestatiemaatschappij moet er al genoeg; er wordt veel getoetst en gekeken naar resultaten, wat zeker bij kinderen die daar gevoelig voor zijn de nodige stress oplevert.

Daarnaast maken kinderen thuis vaak ook genoeg mee, omdat ouders zelf soms de nodige stress ervaren, bijv. op het werk of in de relatie. bij Kinder Yoga ervaart ieder kind een veilige omgeving waar het zichzelf mag zijn.

Er is in de lessen geen competitie en dat is voor veel kinderen een opluchting. Ieder doet wij hij of zij kan en zo is Yoga geschikt voor alle kinderen!

Zij ontwikkelen bij Yoga een groter zelfbewustzijn. Het zelfvertrouwen en concentratievermogen worden vergroot. De kinderen ervaren de effecten van hun eigen ademhaling, (ont)spanning en de Yogahoudingen op hun lichaam en geest. Ook het stilzitten en de favoriete droomverhalen werken hier op in. Door dit te voelen zijn ze in staat om makkelijker hun eigen emoties onder woorden te brengen en beter om te gaan met de emoties en uitingen van anderen. Ze voelen zich prettiger, hun lichaam wordt soepeler en ze hebben veel plezier in de les. En dat niet alleen; een yoga les is ook gewoon heel leuk en gezellig om te doen.