Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: dinsdag 12 november 2019
Snel naar:

femke steketee - La fille et le saxophone

17 november
Hoofdweg 675 2131 BC Hoofddorp
+31 (023) 556 37 00
  • zo 17 november 14:00 uur

Zoete weemoed, speelsheid en kleurrijke klanken in Frans repertoire en nieuw werk. Femke Steketee geeft met haar debuut album ‘La Fille et le Saxophone’ een warm pleidooi voor de klassieke saxofoon én verklankt gebeurtenissen in het leven van een jonge vrouw, die kracht worden bijgezet met illustraties van Rhaida el Touny.

Behalve humor, optimisme en levenslust in Franse muziek, ook nieuwe muziek van de jonge componiste Celia Swart, die in haar ‘Les Secrets de l’Air’ dat zij voor Steketee schreef, de elementen als metafoor gebruikt voor een verloren dierbare die in vlagen om je heen danst en zo geheimen toefluistert.

Femke is verbonden aan verschillende symfonieorkesten, zoals het Residentie Orkest, Koninklijk Concertgebouworkest en het Noord Nederlands Orkest én ensembles zoals het Syréne Saxofoonkwartet en het Haags Saxofoonkwartet.

In 2015 heeft Femke haar in de pers veelbesproken blog ‘Sax and the Pretty’ opgericht, waarmee zij op bijzondere wijze beauty en fashion met klassieke muziek combineert.