Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: zaterdag 16 november 2019
Snel naar:

Vier kerst met Singing Unlimited!

14 december
Eug. Previnaireweg 14 2151 BE Nieuw-Vennep
+31 (0252) 67 25 18
  • za 14 december 20:00 - 22:00 uur

Het vrouwen Barbershopkoor o.l.v. Anita Zengerink organiseert op zaterdag 14 december a.s. een sfeervol en vrolijk kerstconcert in De Rank in Nieuw-Vennep.

Met een mix van bekende kerstnummers, aansprekende musicalsongs en een speciale bijdrage van het mannen kampioenskwartet Men2B maken de vijftig enthousiaste koorleden er weer een bijzondere avond van. En Singing Unlimited zou Singing Unlimited niet zijn, als ze er niet een verrassende draai aan geven!

Singing Unlimited
Singing Unlimited is een ‘Barbershopkoor’ bestaande uit een groep enthousiaste, gedreven vrouwen. Onder leiding van dirigente Anita Zengerink werken zij aan mooie ballades, vrolijke uptempo’s van Adèle tot de Beatles en bekende musicalsongs. Het koor startte in 2013 in de Haarlemmermeer en bestaat inmiddels uit 50 vrouwen van alle leeftijden en met alle mogelijke achtergronden. Hun gemeenschappelijke passie is zingen en optreden. Kenmerkend voor Singing Unlimited is de goede onderlinge sfeer en de drive om te blijven leren en steeds beter te worden.

Barbershop
Barbershop is een vorm van meerstemmig a-capella zingen, waarbij vier partijen in specifieke akkoorden tot een mooi harmonieus geheel worden gesmeed. Even kenmerkend als de klank bij Barbershop is de expressie. Met gebaren en lichaamstaal wordt de emotie van de song ondersteund. Uitvoeringen van Singing Unlimited zijn daarom niet alleen mooi om naar te luisteren, maar ook heel leuk om naar te kijken.

Singing Unlimited is aangesloten bij de wereldwijde Barbershop associatie Sweet Adelines International en vormt samen met koren uit Groot Brittannië regio 31. Ieder voorjaar doen ze mee aan de jaarlijkse conventie, waarbij ieder koor twee nummers zingt. Het is niet alleen een wedstrijd. Ieder koor krijgt een uitgebreid juryrapport dat kan worden gezien als graadmeter van wat ze hebben bereikt.

Zelf Barbershop zingen?
Nieuwe leden zijn altijd welkom. Singing Unlimited repeteert vast op donderdagavond in de grote zaal van het Dorpshuis in Badhoevedorp. Daarnaast zijn er extra repetities per stemgroep en coaching dagen met professionele, internationale coaches. Ook treedt Singing Unlimited regelmatig op.