Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: dinsdag 18 februari 2020
Snel naar:

expositie Kleuren en vormen komen tot leven

t/m 21 maart
Wilsonstraat 61 2131 PM Hoofddorp
+31 (023) 562 38 58
  • iedere vrijdag en zaterdag - 10.00 tot 17.00 uur in de periode t/m 21 maart
    De eerstvolgende activiteit is vrijdag 21 februari 2020 om 10:00 uur.
  • za 1 februari 10:00 - 17:00 uur

Extra informatie
  • gratis parkeren

De expositie 'kleuren en vormen komen tot leven' met werk van Francisca Henneman (Objecten van industrieel rubber en siliconen), Ceciel Krikhaar (aquarel) en Guido Schneider (beelden).

De beelden van Francisca Henneman groeien als het ware onder haar vingers. Haar sculpturen zijn “groeisels” gelijkend op organismen als koraal, plant en dier. Met de vormen die ontstaan creëert zij een fantasiewereld die bijna echt lijkt. Francisca neemt regelmatig deel aan internationale textieltentoonstellingen. Eerder was haar werk te zien in o.a. Duitsland, Madrid, Hongarije. In 2019 werd één van haar objecten genomineerd voor de tentoonstelling “Rembrandt leeft”.

Ceciel Krikhaar schildert reeds vele jaren en heeft zich hierbij vooral gericht op het aquarelleren. Haar werk valt op door expressief en harmonieus kleurgebruik, soms ingetogen maar meestal fel. Zo ontstaan blauwe koeien of groene paarden die heel levensecht ogen. Zij durft het water te laten spelen met de verf. Reagerend op nieuw ontstane kleuren en vormen, schildert zij in royale partijen, breeduit over het hele vlak. Het resultaat is avontuurlijk en experimenteel, volledig vrij en ongebonden en toch overtuigend door de continuïteit.

Vele soorten steen komen bij Guido Schneider aan bod: Onyx, albast, marmersoorten uit de hele wereld, serpentijn, kalksteen, travertin, graniet, Noir de Mazy. Hij maakt voornamelijk menselijk gestileerde torso’s. Guido is gek op stenen en kan zich geen leven voorstellen zonder beeldhouwen.  Guido streeft naar beweging in zijn beelden of zoals hij zelf zegt “zoveel mogelijk swung”.