Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: zaterdag 8 augustus 2020
Snel naar:

Zomerreces expositie ‘Met een knipoog naar de lock-down’

t/m 16 augustus
Snelliuslaan 35 1171 CZ Badhoevedorp
+31 (020) 659 66 93
  • Dagelijks - 9.00 tot 23.00 uur in de periode t/m 16 augustus
    De eerstvolgende activiteit is zaterdag 8 augustus 2020 om 09:00 uur.
  • wo 15 juli

Extra informatie
  • Deze expositie is alleen te zien tijdens de openingstijden van het Dorpshuis Badhoevedorp

  • Deze expositie is alleen te zien als het Dorpshuis Badhoevedorp geopend is.

Galerie Kunst 2001 was vanwege de coronacrisis sinds eind maart gesloten maar aangezien het Dorpshuis Badhoevedorp weer geopend is, kon er een zomerrecestentoonstelling worden ingericht met werk van John Striegel en Judith Cruz. Deze expositie zal (onder voorbehoud) te zien zijn tot en met 16 augustus. Daarna hoopt de Galerie het ‘gewone’ expositieprogramma weer op te kunnen pakken.

De Haarlemmermeerse kunstenaar John Striegel heeft de artistieke installatie ‘Schilders in lock-down’ ingericht. Het is een kunstinstallatie met een knipoog naar schilders van alle tijden maar met een serieuze ondertoon voor deze coronatijd.

Iedereen is in lock-down, maar is dit wel zo erg voor de kunstenaar die gewend is om solitair te werken? Toch wel. Bekijk de installatie en je begrijpt waarom. Of niet.

Judith Cruz was bereid om op korte termijn schilderijen en bronzen beelden te leveren zodat er toch fraai werk in de vitrines te zien is.

De in april, mei en juni geplande exposities zijn uitgesteld tot het najaar. Gelukkig waren de in maart exposerende kunstenaars, Veronica Molenkamp en Mie Bogaerts, bereid hun werk te laten staan tot 19 juni zodat de Galerie niet akelig leeg was.

Het is gebruikelijk dat Galerie Kunst 2001 tijdens de zomermaanden reces houdt. Dat wil zeggen dat er in de galerieruimten gedurende openingstijden van het Dorpshuis Badhoevedorp wel kunstwerken te zien zijn, maar dat er geen gastheren of –vrouwen van de Galerie aanwezig zijn om bezoekers te ontvangen.

Het werk van Judith Cruz is wel te koop, maar dan alleen via telefoon of e-mail.

Meer informatie over Galerie Kunst 2001 is te vinden op www.galeriekunst2001.nl

Deel via social media