Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: zaterdag 8 augustus 2020
Snel naar:

Duyck in het Fort Film: Cadillac Records

29 augustus
Raadhuisplein 5 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 562 33 10
  • za 29 augustus 21:00 - 22:30 uur

Het laatste weekend van augustus is het tijd voor Duyck in het Fort. Een minifestival in Haarlemmermeer. Gedurende drie dagen organiseert Poppodium Duycker verschillende events vanaf deze prachtige monumentale plek in Hoofddorp. Op zaterdag 29 augustus kun je in de eenmalige openluchtbioscoop plaatsnemen om je onder te dompelen in de geschiedenis van de blues.

Cadillac Records, geschreven en geregisseerd door Darnell Martin, gaat over de opkomst en ondergang van het in de jaren vijftig opgerichte platenlabel Chess Records. Wanneer de joodse clubeigenaar Leonard Chess (Adrien Brody) en de pas in het grote Chicago gearriveerde plantagearbeider en muzikaal talent Muddy Waters (Jeffrey Wright) hun krachten besluiten te bundelen, is dit het begin van het legendarische blueslabel Chess Records. In het vervolg van de jaren '40 en '50 maken zij van de blues een populaire muziekstroming die met de komst van artiesten als Howlin' Wolf, Chuck Berry (Mos Def) en Etta James (Beyoncé Knowles) zelfs ras overschrijdend wordt.

Duyck in het Fort is een samenwerking met Stichting Fort van Hoofddorp en Vis aan de Linie.
Stichting Fort van Hoofddorp heeft ervoor gezorgd dat het forteiland publiek toegankelijk is als stadspark zodat iedereen de magie van deze plek kan ervaren. Vis aan de linie is een fast-casual restaurant. Bezoek ze voor een avondje uit, een kop koffie op het terras aan de gracht of haal een gerookt visje in de viswinkel of haal een picknickmand en pak een kleedje om heerlijk te gaan genieten op een lekker plekje op het forteiland.

Deel via social media