Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: maandag 28 september 2020
Snel naar:

expositie: Omdat het mooi is

t/m 24 oktober
Wilsonstraat 61 2131 PM Hoofddorp
+31 (023) 562 38 58
  • iedere vrijdag en zaterdag - 10.00 tot 17.00 uur in de periode t/m 24 oktober
    De eerstvolgende activiteit is vrijdag 2 oktober 2020 om 10:00 uur.

Tijdens de expositie Omdat het mooi is is het werk te zien van Nora van Klingeren (wandtextiel, schilderijen van vilt en zijde, zeefdruk op zijde, sjaal ), Huub Holthuizen (bronzen beelden en metalen wandsculpturen) en Lida Geers (glas, keramiek en sieraden).

De expositie loopt van zaterdag 5 september tot en met zaterdag 24 oktober. Galerie de Tuinkamer is geopend op vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur.

Nora van Klingeren schildert met wol en zijde. De wol is meestal merino. De zijde, die in de wandkleden wordt verwerkt, krijgt eerst een zeefdruk en wordt dan ook weer met de hand beschilderd. Van deze zijden lap gebruikt Nora slechts delen: stukken worden uitgeknipt en verwerkt in het vilt. Zij zoekt naar combinaties van materialen en technieken en tegelijkertijd naar tegenstellingen. Nora is autodidact op het gebied van textiel maar heeft in de afgelopen jaren diverse trainingen gevolgd bij o.a. Ria van Els, Claudy Jongstra en Gil de Vloo. Haar inspiratie kan van alles zijn en daarnaast werkt ze ook veel in opdracht.

Huub Holthuizen voltooide zijn opleiding beeldende vorming aan de Rietveld Academie in 1977. Hij stileert zijn bronzen beelden tot aan de rand van het herkenbare. Met een geraffineerde lijnvoering (horizontaal en verticaal) en contrasten tussen vlak en rond weet hij een grote spanning op te roepen. Het is niet alleen de balans die indruk maakt maar vooral de innerlijke samenhang tussen de abstracte en figuratieve kwaliteit van zijn werk. Zijn wandsculpturen zijn gemaakt van verschillende metaalsoorten gecombineerd met steen, glas en leer.

Werken met klei is voor Lida Geers iets vanzelfsprekends. Ze volgde de opleidingen Keramische Vormgeving / Plastisch Ruimtelijke Vormgeving aan de kunstacademie in Tilburg. Een paar jaar geleden kwam zij in aanraking met compleet andere materiaal; glas. Zo kreeg zij er een passie bij. Naast keramiek en glas doet ze ook zilversmeden. Het leuke van zilversmeden is, dat er veel ambachtelijk werk bij komt kijken. Naast zilver verwerkt ze ook veel gevonden materialen als schelpen, glas en stenen.

Deel via social media