Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: maandag 28 september 2020
Snel naar:

Expositie Brenda van der Beek en Bonne ten Kate

t/m 8 november
Snelliuslaan 35 1171 CZ Badhoevedorp
+31 (020) 659 66 93
  • iedere vrijdag t/m zondag - 13.00 tot 16.00 uur in de periode t/m 8 november
    De eerstvolgende activiteit is vrijdag 2 oktober 2020 om 13:00 uur.
  • vr 25 september

Galerie Kunst 2001 toont van vrijdag 25 september t/m zondag 8 november 2020 abstracte schilderijen van Brenda van der Beek en ‘schroothoopkunst’ van Bonne ten Kate.

Brenda van der Beek maakt abstracte schilderijen (olieverf/acryl en gemengde technieken) op canvas en papier. Ze woont in New England (in het oosten van de VS) maar werd geboren in Nederland. Als jong volwassene verhuisde ze naar de Verenigde Staten. Van der Beek was werkzaam als grafisch ontwerpster en als onderwijzer beeldende kunst op openbare scholen. Tegenwoordig is ze full time kunstenaar. Ze heeft overal in New England geëxposeerd, zowel solo als met andere kunstenaars.

In Amsterdam exposeerde ze op kunstbeurzen. Van der Beek kreeg een ‘Master of Fine Arts’ diploma van het ‘Art Institute of Boston’, behorend tot de ‘Lesley University College of Art and Design’ en een ‘Bachelor of Fine Arts’ diploma van de ‘University of Massachusetts College of Art’ waar ze summa cum laude afstudeerde.

Bonne ten Kate werd in 1934 geboren in Menado, Sulawesi, destijds deel uitmakend van Nederlands Indië. Na de internering in Japanse concentratiekampen werd het gezin in 1946 naar Nederland gerepatrieerd. Hij werd fotograaf maar de intrede van de digitale fotografie zette hem midden de jaren ’90 van de vorige eeuw aan tot het maken van sculpturen. Zijn werk bestaat uit assemblages van uit elkaar gehaalde stukken gereedschap, onderdelen van machines, schoppen of andere landbouwwerktuigen en alles wat op een rommelmarkt te vinden is. De onderdelen krijgen in hun nieuwe samenstelling een andere identiteit.

Zo worden spades gezichten, scharen vogels, en tangen dansers. De assemblages worden gemaakt of gegoten van verschillende metalen. Restanten en restvormen van gebruikte materialen worden opnieuw gerecycled in volgende stukken. Naast metalen gebruikt Bonne ook voorwerpen van papier-maché en hout.

Deel via social media