Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: donderdag 29 oktober 2020
Snel naar:

Behind the Music – Rico van Opgezwolle

31 oktober
Raadhuisplein 5 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 562 33 10
  • za 31 oktober 20:30 - 22:00 uur

Rico (Ricardo McDougal) boekte grote successen met de Zwolse hiphopformatie 'Opgezwolle'; hun album 'Eigen Wereld' uit 2006 wordt door velen gezien als beste Nederlands hiphop album ooit. Tijdens Behind the Music blikt host en interviewer Martin Kuiper, bekend van FaceCulture, met Rico terug op zijn carrière.

"Ik verwacht een mooie avond vol prachtige verhalen over mijn muziek en de reis die ik heb afgelegd. Bovendien zal ik nieuw materiaal laten horen.”

Interviews
Kuiper interviewt een aantal belangrijke personen uit het leven van Rico. Collega-rappers en vrienden Sticks (Junte Uiterwijk) en Typhoon, zijn vriendin Nienke en oud Opgezwolle manager Paul van ‘t Veer zijn aan het woord. Deze interviews vormen de rode draad voor deze interactieve avond. Rico kijkt ernaar uit.

Rico
Rico (1977) wordt geboren in Harderwijk en gaat studeren in Zwolle, waar hij collega-rapper Sticks en beatmaker Delic ontmoet. Opgezwolle is geboren en het drietal brengt in vijf jaar drie albums uit, die ervoor zorgen dat Opgezwolle de populairste en meest vernieuwende hiphop act van Nederland wordt. “Het was een te gekke tijd, waar ik met veel plezier op terugkijk”.

Capaciteit: 
Duycker verkoopt tickets voor 2 of 1 persoon. De 1 persoons plaatsen zijn zeer beperkt. Houd er rekening mee dat Duycker bij placering per 1 of 2 personen placeren en geen rekening kunnen houden met gezelschappen.

Deel via social media