Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: zaterdag 5 december 2020
Snel naar:

Kunst-genot

t/m 19 december
Wilsonstraat 61 2131 PM Hoofddorp
+31 (023) 562 38 58
  • iedere vrijdag en zaterdag in de periode t/m 19 december
    De eerstvolgende activiteit is zaterdag 5 december 2020.
  • za 7 november 10:00 - 17:00 uur

Extra informatie
  • Galerie de Tuinkamer, is geopend op vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur.

Tijdens deze expositie is het werk te zien van Herma Ardesch (schilderijen en wandreliëfs), Petrus Griepink (nerikomi porselein) en Els Grootaers (beelden van steen, brons en staal).

Reserveren wordt aangeraden maar is niet verplicht.

Herma Ardesch werkt al ruim 20 jaar als grafisch ontwerper. Veel van haar opdrachtgevers komen uit de muziekwereld en de sector kunst en cultuur. Haar werk is ondergebracht in Sunray art & design. Daarnaast schildert Herma, voornamelijk met acryl gecombineerd met diverse materialen, zowel op doek, hout en objecten. Muziek en engelen zijn belangrijke thema’s in haar schilderijen. Je hoort als het ware de muziek in de achtergrond van haar schilderijen. Ze laat zich graag leiden door haar intuïtie. De missie van Herma is 'een creatief, liefdevol zonnestraaltje te laten schijnen in de levens van zoveel mogelijk mensen, groot en klein, ver weg en dichtbij.'


Petrus Griepink heeft gekozen voor een unieke kunstvorm die door het materiaal (porselein) en de techniek (nerikomi) vraagt om technische vaardigheid, precisie en creativiteit. Zijn objecten ontstaan in een tijdrovend proces van kneden met hittebestendige keramische kleurstoffen en herhaalde malen uitrollen, versnijden en weer samenvoegen. De zuiverheid van porselein, het scherp houden van de fijne kleurpatronen en de flinterdunne breekbare lagen vragen om “een eigen manier van werken”
Door de hoge temperatuur tijdens het bakken (1260 graden) wordt het porselein hard en sterk. Het is niet poreus en toch enigszins transparant. De zijdezachte afwerking zorgt voor een mooie balans tussen de hardheid van het materiaal en de aaibaarheid van de buitenkant.

Els Grootaers is autodidact kunstenaar en creëert beelden van zachte en harde steensoorten als speksteen, serpentijn, albast en marmer. Daarnaast werkt zij met materialen als hout, brons en cortenstaal. Ze laat zich leiden door de grilligheid van het materiaal waardoor elk werk uniek is. Haar stijl is te omschrijven als elegant en verfijnd zonder teveel in detail te werken, waardoor interpretatie van wat het werk uitbeeldt niet ‘written in stone’ is. Behalve bij de bronzen beelden, waarin haar voorliefde voor de dans consistent terugkomt.