Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: maandag 25 oktober 2021
Snel naar:

G.B.H.

11 juni 2022
Raadhuisplein 5 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 562 33 10
  • za 11 juni 2022 20:30 - 23:30 uur

GBH, de legendarische Britse punkband uit Birmingham. Kenners noemen hen de grondleggers van de hardcore punk en ze worden ook wel gezien als één van de meest invloedrijke punkbands aller tijden. Hun harde, eerlijke, met zelfspot doorspekte stijl beïnvloedde naast de hardcore ook de ontwikkeling van de trash- en de speedmetal.

Momentum, is het nieuwste album . De vertrouwde hardcore punk is hoorbaar. Maar dat is niet alles. “Ik ben altijd al bezig geweest met classic rock ‘n’ roll”, zegt Jock (gitaar), “en laat me inspireren door bands als Thin Lizzy en Status Quo”.

Het resultaat is te horen op nummers als ‘Blue Sky Thinking’ met een opening die oplost in een klassiek straatpunkkoor. “Dat is één van onze favorieten”, bevestigt Colin (zang) Momentum werd opgenomen in Muther’s Studio in GBH’s geboortestad van Birmingham, Engeland.

Op de vraag wat de toekomst brengt, lacht Colin. “Hetzelfde wat we altijd hebben gedaan; Speel je shows, ga naar huis, rust een paar dagen uit en doe het opnieuw. Dat hebben we altijd gedaan. Dat is wat we altijd zullen doen.”