Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: woensdag 16 juni 2021
Snel naar:

BNNVARA Leids Cabaret Festival - Finalistentour 2020

4 juli
Raadhuisplein 3 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 556 37 00
  • zo 4 juli 20:30 - 23:05 uur

De winnaar van het 42ste BNN Vara Leids Cabaretfestival-  Studentenprijs, Publieksprijs én Juryprijs -  is Lisa Ostermann.

De vakjury over Lisa Ostermann, Thjum Arts en De Vriendendienst:

"Lisa Ostermann had vanaf seconde 1 iedereen in de ban. Ze was creatief met taal, zang, rap, dans, humor en zelfs haar haar. Elke zin, elke blik, elk gebaar zat op de juiste plaats. Lisa bespeelde haar publiek perfect en kwam zo moeiteloos weg met de schijnbaar bruuske overgangen tussen muziek en gesproken woord. De grappen die daarbij hoorden waren scherp en nieuw. Het was een excellente voorstelling, met een mooie spanningsboog, perfect evenwichtig en afgerond. Het spelplezier spatte eraf. De jury kijkt reikhalzend uit naar haar eerste voorstelling.

Finalist Thjum Arts; Niemand speelde zo behendig en intelligent met onze verwachtingspatronen. Thjum gunde ons die tijd om te bevatten wat hij zei en laste daarvoor perfect getimede stiltes in. Precies zoals de titel van zijn voorstelling belooft en suggereert dus: Stilte zoekt luisteraar.

Finalist De Vriendendienst; Wie wil weten hoe het eraan toegaat in het hoofd van iemand met adhd moet naar De Vriendendienst gaan kijken. Yuri Disseldorp weet wat ritalin doet met je brein maar vooral wat het verhindert en omfloerst. Hij laat zijn adhd liever de vrije loop, de drang om te entertainen zoals hij zelf zegt."

Lees hier het verslag van de vakjury