Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: woensdag 4 augustus 2021
Snel naar:

KLOMP Lucas van Merwijk & Ilja Reijngoud

23 september
Raadhuisplein 5 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 562 33 10
  • do 23 september 20:30 - 23:15 uur

Lucas van Merwijk zag het baanbrekende duo Misha Mengelberg/Han Bennink spelen in de jaren 80. Sindsdien had hij de wens een dergelijk duo te vormen. Want hij wilde als drummer onbegrensde vrijheid ervaren! Nu vindt hij in trombonist Ilja Reijngoud eindelijk de ideale muzikale duo partner. Ze delen de drang naar muzikale vrijheid, improvisatie en experiment.

Lucas van Merwijk staat al 30 jaar aan de voorgrond van de Europese latin, jazz en percussie scene. Hij werd tussen 1993 en 2020 vele malen gekozen tot beste jazz drummer en beste world/fusion drummer. Na een intensieve studie afro-Cubaanse drums in Cuba werd Lucas actief als drummer en percussionist bij tal van groepen en artiesten in Nederland en Europa.

Ilja Reijngoud speelde met o.a. Tom Harrell, Ivan Lins, James Morrison en Lester Bowie. Reijngoud is vast lid van Jazz Orchestra of the Concertgebouw en The Houdini’s. Hij leidt verschillende kleine groepen onder zijn eigen naam. Als docent en bigbandleider werkt hij aan het CvA in Amsterdam en op Codarts in Rotterdam. Tot dusver was hij vier keer solist bij het Metropole Orkest en winnaar van de Thelonious Monk Award en een Edison Award.