Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: woensdag 16 juni 2021
Snel naar:

BiebBouwers Minecraft Challenge

t/m 21 juni
Raadhuisplein 7 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 566 48 00
  • di 1 juni

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de Bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: BiebBouwers, de Minecraft Challenge. In deze dertiende challenge moet jij helpen om een megarobot te bouwen!

Kolonel van Son van de vereniging der Aardse Strijdkrachten roept de hulp van de BiebBouwers in. De aarde wordt aangevallen door buitenaardse wezens en we moeten ons verdedigen. Er is geen tijd te verliezen! De kolonel heeft een leger aan megarobots nodig en vraagt de BiebBouwers die te bouwen. De robots kunnen bestuurd worden door een piloot in de cockpit in het hoofd of op afstand vanuit een ondergrondse bunker. Probeer zoveel mogelijk technische snufjes in het lijf van de robot te verstoppen! Help je mee?

In dit YouTube-filmpje en de lesbrief (PDF) wordt jullie alles er voer vertelt!

Ben je klaar met bouwen? Stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar BiebBouwers@probiblio.nl. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt een geweldige prijs! Ga aan de slag en stuur jouw robot uiterlijk 21 juni op.