Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: maandag 18 oktober 2021
Snel naar:

Duo Mader/Papandreopoulos | Saxofoon en Piano

24 oktober
Raadhuisplein 3 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 556 37 00
  • zo 24 oktober 14:00 - 15:03 uur

RAVEL, SCHMITT, HINDEMITH, GERSHWIN

Het duo Mader/Papandreopoulos, bestaande uit klassiek saxofonist Andreas Mader en pianist Christos Papandreopoulos, is recentelijk omschreven als "een topduo dat hedendaagse composities sfeermatig en interpretatief tot in de kleinte nuances uitwerkt" (Leeuwarder Courant/Dagblad van het Noorden).

Na het uitbrengen van hun debuut album Lilith & Lulu in februari 2019 ontving het duo veel positieve recensies uit zowel Nederland als andere hoeken zoals Oostenrijk, Luxemburg en de Bavarian Radio (BR-klassik). In 2018 werd het duo M/P uitgeroepen tot een van de winnaars van de Dutch Classical Talent Tour 2019/20. Het duo onderscheidt zichzelf door een verhaal als sterk element te gebruiken in hun programma’s en concerten.

    • Andreas Mader, saxofoon
    • Christos Papandreopoulos, piano
    • De Oostenrijkse saxofonist Andreas Mader is omschreven als musicus met “briljante techniek en grote veelzijdigheid” (Rhein-Zeitung) met het vermogen om het “volledige spectrum aan emoties bloot te stellen.” (Tiroler Tageszeitung). Andreas is prijswinnaar van de International AEOLUS-Competition in Düsseldorf, Andorra International Saxophone Competition en Bertold Hummel – Competition in Würzburg.
    • Christos Papandreopoulos heeft hedendaagse pianomuziek gestudeerd bij Pierre-Laurent Aimard aan de Hochschule für Tanz und Musik Köln en bij Ralph van Raat aan het Conservatorium van Amsterdam. In juni 2016 volgde Christos masterclasses, toegewijd aan Catalogue d’Oiseaux van Messiaen, en verzorgde hij hierbij ook een optreden. Deze masterclass was onderdeel van de Britten-Pears Young Artist Programme in Snape Maltings (Aldeburgh) en werd gegeven door Pierre-Laurent Aimard. Ook ontving Christos in 2016 de Franse Schreuder Prijs voor zijn research.