Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: zondag 23 januari 2022
Snel naar:

De Dansers en Theater Strahl Berlin

2 april
Raadhuisplein 3 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 556 37 00
  • za 2 april 20:30 - 23:03 uur

Hold Your Horses

Hold Your Horses is een dansconcert over vastpakken en misgrijpen. Over het verlangen naar iets tastbaars onder je vingers (of liever nog, iemand), over de kracht en de tederheid daarvan, maar ook over de onmacht, verstikking en de komische tragiek.

Hold Your Horses grijpt en gooit, glijdt uit, gaat door en geeft hoop. De Dansers creëren een universum dat geregeerd wordt door het oeroude, universeel menselijke verlangen om met je lichaam grip te krijgen op een grillige wereld. Ze stellen zichzelf de vraag wat er verloren gaat wanneer aanraking uit het dagelijks leven verdwijnt.

De zes performers brengen de thematiek tot leven met hun authenticiteit, muzikaliteit en kracht in partner- en vloerwerk. Hold Your Horses kent een spectaculaire, acrobatische bewegingstaal, maar raakt nooit de menselijke sensitiviteit kwijt. Guy Corneille stuwt met zijn live muziek de dansers voort en creëert muzikale landschappen met rauwe gitaarmuziek en melancholische songs.

De Dansers maken Hold Your Horses in internationale coproductie met het Duitse gezelschap Theater Strahl Berlin. Samen duiken ze in het verlangen naar houvast, in een tijdsgewricht waarin de wereld steeds minder tastbaar wordt. De krachten die ons leven vormen zijn te groot en complex om de vinger op te leggen; het dagelijks leven vindt steeds meer in de virtuele wereld plaats; en onzichtbaar gevaar dwingt ons steeds vaker om afstand te nemen van menselijke aanraking en nabijheid.