Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: zondag 23 januari 2022
Snel naar:

Floor Le Coultre viool en Maarten den Hengst piano

10 april
Raadhuisplein 3 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 556 37 00
  • zo 10 april 14:00 - 15:00 uur

BEETHOVEN, CLARA SCHUMANN, ROBERT SCHUMANN

Pianist Maarten den Hengst en violiste Floor Le Coultre spelen sinds het voorjaar van 2017 samen. Ze ontmoetten elkaar als solisten in het Triple concert van Beethoven. Ze bundelen hun krachten in het uitgebreide repertoire voor viool en piano.

    • Floor Le Coultre, benoemd tot Jong Muzikaal Talent Nederland in 2011, heeft zich geëtaleerd als gepassioneerd en communicatief kamermusicus. Ze studeerde bij Joyce Tan, Ilona Sie Dhian Ho, Pavel Vernikov en Ilya Grubert. In 2014 sloot ze haar studie af met onderscheiding voor ‘meeslepend spel’. Floor heeft verschillende prijzen gewonnen en trad op in concertzalen in China, Europa, Zuid-Amerika en de USA.

    • Maarten den Hengst: Naast zijn liefde voor het solo piano repertoire is Maarten den Hengst tevens een veelgevraagd kamermusicus in alle mogelijke bezettingen. Hij concerteerde op verscheidene nationale en internationale festivals. Hij won prijzen op nationale en internationale concoursen zoals het Prinses Christina Concours, het YPF-pianoconcours, het Vriendenkrans concours, het Grachtenfestival concours en het Tbilisi International Piano concours in Georgië.