Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: donderdag 28 oktober 2021
Snel naar:

De Andersons - Een Mooiere Wereld

29 januari 2022
Raadhuisplein 3 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 556 37 00
  • za 29 januari 2022 20:30 - 21:45 uur

Een vurig en humoristisch theaterconcert in de geest van Pippi-schrijfster Astrid Lindgren door het Zweeds-Nederlandse duo De Andersons


Op haar zestigste klom Astrid Lindgren voor het oog van de camera in een boom, terwijl ze riep: “Er staat nergens in de wet van Mozes dat oude wijven niet in bomen mogen klimmen.”
Volwassenen denken vaak dat vroeger alles beter was, omdat ze toen nog keken als kind: onbevangen, zonder vooroordeel, voordat groepsdruk en faalangst bezit van ze namen. Het leven was een spel. De kunst is zo te blijven leven en zo te blijven kijken. Maar hoe blijf je een levenskunstenaar als je voortdurend struikelt over doemscenario’s?
Gewapend met liedjes, humor en existentiële vragen gaan De Andersons op zoek naar een antwoord. Ze zoeken hun toevlucht bij Astrid Lindgren, de schrijfster die jong en oud wees op het mooie en ongrijpbare in de wereld en die zich inzette voor vrede, gerechtigheid en kinderrechten. Ze werd in heel Scandinavië gezien als de wijze vrouw bij wie je je hart kon luchten en die je om raad kon vragen. Bij haar begint de zoektocht van De Andersons naar dat wat écht waarde heeft, voor hun, voor hun kind, voor iedereen.

    • Het Zweeds-Nederlandse duo De Andersons wordt vaak geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, die ze hartstochtelijk vertolken in voorstellingen vol muziek en prikkelende teksten. Eerder maakten ze een succesvolle voorstelling met Arjen Lubach. Voor Een mooiere wereld werken ze samen met de bejubelde dichter en schrijver Sjoerd Kuyper.

    • “Dit luisterrijke duo zingt de sterren van de hemel met hun liederen en verhalen.” Hanneke Groenteman

    • “Een buiging en warme omhelzing voor De Andersons … en ze nou nooit meer vergeten.” Dieuwertje Blok