Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: maandag 18 oktober 2021
Snel naar:

Grof Geschud - Broeden

21 oktober
Raadhuisplein 3 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 556 37 00
  • do 21 oktober 20:30 - 22:03 uur

Na het in de pers bejubelde debuut ‘Lijmen’, waarin Lander Severins en Myrthe van Velden hun symbiotische liefde tot op het bot analyseerden, komt Grof Geschud nu met een tweede avondvullende voorstelling: Broeden.

De relatie hield geen stand, het duo wel. Voorlopig. Wees getuige van een hilarische en ontroerende poging van deze ex-geliefden om zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn. Een poging die duizend beelden krijgt in verhalen, nummers en scènes. Verbeelding als laatste reddingsboei.

Een gate op vliegveld Zaventem, waar een man (De Lander) verwachtingsvol met een bord en een roos zijn grote liefde, of in ieder geval het beeld van zijn grote liefde (De Myrthe), opwachtte na zes weken van haar gescheiden te zijn en toen in een oogopslag zag dat haar afwijzing definitief was. Het nog maar net autonoom geworden hart van de vrouw brak bij het zien van alle pijn van de man, en zo bleef zij nog 732 dagen bij hem met scherven in haar borst.

Onder de bekwame vleugels van Minou Bosua (de Bloeiende Maagden/Minoux) en Janne Desmet (Studio Orka) en met coaching van Raf Walschaerts (Kommil Foo) vliegt Grof Geschud uit.

    • Try-out


De pers over ‘Lijmen’

    • ‘‘Het is de onderlinge verwevenheid (…) die het geheel zo bijzonder maakt” “...uitstekende debuut” en ‘’frisse, prikkelende stijl’’ De Standaard****