Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: maandag 18 oktober 2021
Snel naar:

Beumer & Drost - Het Ding (8+)

13 november
Raadhuisplein 3 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 556 37 00
  • za 13 november 19:30 - 23:03 uur

Een filmische theatervoorstelling die kijkt als een spannende serie, iets waar Beumer&Drost het patent op heeft. Na Ingeblikt, Dick Bos, Comeback en De Man met de Bakkebaarden nu Het Ding.

We volgen een reeks gesprekken tussen de heer P. (Peter Drost) en zijn psychiater (Peter Drost op film). P. heeft een rijke fantasie en een hoge sensitiviteit maar kampt met een zeer matig concentratievermogen. P. is op zoek naar zijn zoekgeraakte vader; een uitvinder, een wetenschapper, een musicus en een spion tegelijk. Die vader lijkt echter alleen in zijn rijke fantasie te bestaan. Hij wil hem zo graag weer voor zich zien. We maken  een filmische reis door zijn gedachten. Beelden en muziek buitelen over elkaar heen. Zijn hersenspinsels komen kleurrijk tot leven. Acteren op film en toneel vloeien in elkaar over. De heer P. loopt de film in en uit. Het gebeurt voor je ogen. Magisch.

Dat is het ding in Het Ding.

Het beeldarchief van regisseur Michael Helmerhorst staat weer garant voor de meest waanzinnige filmcitaten. De imaginaire vader van de heer P. is losjes gebaseerd op het levensverhaal van de Russische mijnheer Lev Sergejewitsj Termen, die werd geboren in 1896 te Sint-Petersburg. Hij deed een bijzondere uitvinding: de “Theremin”, een muziekinstrument dat, zonder het aan te raken, geheimzinnige klanken voortbrengt. Dit instrument werd omarmd door de filmwereld en de popmuziek. Maar Termen stond ook aan de basis van draadloze televisie, metaaldetector, gehoorapparaat, drumcomputer en afluisterapparatuur. Hij heeft echt bestaan, werd bijna een eeuw oud en de heer P. is naar hem op zoek.

Het Ding is een associatieve vrolijkmakende voorstelling met als thema: aan iedereen zit wel een Dingetje los. Filmtheater van de aller, allerbovenste plank voor iedereen vanaf 8 jaar.