Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: woensdag 28 juli 2021
Snel naar:

Esra Pehlivanli en Anastasia Safonova

19 september
Raadhuisplein 3 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 556 37 00
  • zo 19 september 14:00 - 15:03 uur

ALTVIOOL EN PIANO

Internationaal vermaard duo Esra Pehlivanli en Anastasia Safonova met bijzonder en kleurrijk programma

De werken van dit romantisch Frans-Brits programma zult u nog niet vaak gehoord hebben: de terugblik op de barok met Milhaud, naast rijke kleurrijke Britse werken van Williams en Bridge. Één van de gekozen componisten - Rebecca Clarke - was de eerste vrouw in de muziekgeschiedenis die zich als professionele musicus door het leven vocht. Met vallen en opstaan baande zij de weg voor vele andere vrouwen die hun muzikale talenten openbaar wilden maken. Net als ons duo.

De muziek die wij u presenteren is betoverend mooi en expressief. Wij kijken er naar uit dit programma aan u te mogen presenteren!

    • Esra Pehlivanli won prijzen op prestigieuze concoursen zoals de eerste prijs in de Premio Valentino Bucchi International Viola Competition in Rome, waar ze ook een eremedaille kreeg van de president van Italië.
    • Anastasia Safonova begon op vierjarige leeftijd met pianolessen op het Gnessin Instituut te Moskou. In 1996 kreeg zij de eerste prijs op het door de Yamaha Foundation georganiseerde Europees Piano Concours en in 1997 de prijs van de Stichting Youri Egorov.