Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: woensdag 28 juli 2021
Snel naar:

Kinderboekenfeest – Het Mysterie van de Grote Mensen

17 oktober
Raadhuisplein 3 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 556 37 00
 • zo 17 oktober 16:00 - 17:03 uur

DAK ZONDER HUIS/STIP PRODUCTIES

Het is Kinderboekenfeest in Het Cultuurgebouw!

Als afsluiting van de Kinderboekenweek vieren we in het CG het Kinderboekenfeest. Hier staat net als in de voorbereidende activiteiten op de scholen, het thema 'Worden wat je wil centraal'. De hele middag zijn er tal van activiteiten in het Cultuurgebouw. Kinderen kunnen de schrijvers die ze via het Kinderboekenweek jeugdjournaal online in de klas hebben gezien, nu live ontmoeten. De schrijvers geven workshops over het thema 'Worden wat je wil'. Ook zijn er workshops binnen dit thema bij Pier K te bezoeken.

  • 13:30 start Passage
  • 14.00-15.00 workshops (inschrijving in september)
  • 15.00-15.45 Beroepen in de Passage
  • 15.45-16.00 Schrijvers op podium
  • 16.00-17.00 Het Mysterie van de Grote Mensen 

We sluiten het Kinderboekenfeest af met de grappige theatervoorstelling: Het Mysterie van de Grote Mensen, een spetterende show over het vreemde leven van volwassenen.

De één verzamelt voetbalplaatjes, de ander schelpen. Maar Jo (7) heeft een andere fascinatie: hij verzamelt volwassenen en stopt ze in een schoenendoos. Dag en nacht bespiedt Jo door de gaatjes van zijn schoenendoos de volwassenen. Maar Jo’s Grote Mensen zijn bepaald geen makkelijke huisdieren. Jo hoeft maar éven niet op te letten en dan ontsnapt er een volwassene uit de schoenendoos. Door ze te begluren probeert hij al hun geheimen te ontrafelen. Wat doen je ouders als jij slaapt? Waar blijven overblijfmoeders na het overblijven? En wat is de functie van ‘de snor’? Lukt het Jo de Grote Mensen in toom te houden? En wil hij zelf eigenlijk wel volwassen worden? Je ziet het in Het Mysterie van de Grote Mensen.

“Ga deze voorstelling zien, hij is geweldig”, aldus Paulien Cornelisse.

Dakzonderhuis is een uitdagend, genre-overstijgend theatercollectief waar jong en oud centraal staan. Het gezelschap bestaat uit Sara de Monchy, Jelle Hoekstra en Machiel Rodenburg. Met een filosofische inslag dagen zij hun publiek uit na te denken over wat het betekent om op te groeien en jong te blijven.