Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: maandag 18 oktober 2021
Snel naar:

Ulrike Quade Company

21 oktober
Raadhuisplein 3 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 556 37 00
  • do 21 oktober 20:30 - 23:03 uur

VROUW OF VOS

Ulrike Quade en Judith Herzberg maakten samen een voorstelling met poppenspel, muziek en dans over trouw en houvast naar de roman Vrouw of Vos van David Garnett.

Als een pasgetrouwd stel een wandeling maakt, voltrekt zich een verontrustende metamorfose. Waar eerst de vrouw stond, staat nu een geschrokken, kleine vos.

Het boek Lady into Fox van schrijver David Garnett werd in Engeland direct na publicatie in 1922 een sensatie. Vrouw of Vos, de Nederlandse vertaling van Irwan Droog, was in maart 2018 door het DWDD-boekenpanel gekozen tot ‘Boek van de Maand’.

In handen van regisseur Ulrike Quade wordt Vrouw of Vos een hedendaagse voorstelling over metamorfose, chaos en het onherkenbaar worden van het eigen bestaan. Ze maakt van het liefdesverhaal een bespiegeling over trouw en houvast.

Judith Herzberg schrijft, geïnspireerd op het verhaal van Garnett, de tekst voor de voorstelling. Samen bouwen Quade en Herzberg een huis op drijfzand: een samensmelting van tekst, poppenspel, animatie, beeldende kunst, muziek en zang over het vastklampen aan dat wat geen houvast biedt.

    • Alexa Meyerman maakte een ademend decor
    • Poppen: Gabriël Casanova Miralda, Sanne Visscher