Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: maandag 20 september 2021
Snel naar:

Geraakt door de kunst

t/m 9 oktober
Wilsonstraat 61 2131 PM Hoofddorp
+31 (023) 562 38 58
  • iedere vrijdag en zaterdag in de periode t/m 9 oktober
    De eerstvolgende activiteit is vrijdag 24 september 2021.
  • vr 13 augustus 10:00 - 17:00 uur

Extra informatie
  • woning midden in wijk, gratis parkeren

Met werk van Rosel Marci (schilderijen, olieverf), Marian Kastelein (3D vilt objecten) en Ria Straatman (stenen beelden). Geraakt door de kunst dat geldt voor de kunstenaars maar ook voor Galerie de Tuinkamer die met deze expositie haar eerste lustrum viert.

Rosel Marci schildert sinds 1995. Schilderen is haar passie. Ze heeft klassieke schilderkunst gestudeerd in Keulen & Amsterdam waar ze in 2016 afstudeerde onder begeleiding van Sam Drukker. Door te luisteren, te observeren en de dingen te zien zoals ze zijn is ze voortdurend op zoek naar pure magische momenten die eigen kracht uitstralen. Met haar manier van schilderen transformeert Rosel Marci deze momenten in geweldige herinneringen. De energie van het moment wordt zichtbaar en het roept op om je eigen waarheid te leven en innerlijke rust te vinden.


Marian Kastelein heeft zich ontwikkeld tot internationaal viltster met een eigen handschrift. In de vormgeving van haar werk staat het streven naar essentie en eenvoud centraal. Het technisch en beeldend aspect probeert zij samen te brengen tot 1 geheel. Door veel te experimenteren wordt elke keer gezocht naar een balans tussen het textiel (voornamelijk vilt), gecombineerd met ander materiaal, zoals hout, leer of ijzerdraad. Het toepassen van deze materialen, op veelal onconventionele wijze zorgt voor nieuwe ontdekkingen en leidt tot onverwachte resultaten. Haar werk heeft thema’s als loslaten, geborgenheid, herinneringen en bespiegelingen.


Ria Straatman is gegrepen door het beeldhouwen en de verschillen, die het stoere materiaal kan uitdrukken. Zowel het ruwe van de onbewerkte steen als het “zachte” wanneer hij gepolijst is boeien haar. Ze vindt het iedere keer weer een uitdaging om de juiste balans te vinden tussen vorm, lijn en emotie. Ria Straatman is aangesloten bij Steengroep “de verBEELDing” Deze groep bestaat uit 8 beeldhouwsters, die zelf al jaren beeldhouwen en sinds 2003 deze groep vormen. Ze hebben allemaal les gehad van professionele beeldhouwers. Zij werken in diverse steensoorten. Eenmaal per week werken zij samen, om hun passie en inspiratie te delen.