Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: zondag 23 januari 2022
Snel naar:

Frisse Duyck: Bony Macaroni, Bongloard en Noys

10 februari
Raadhuisplein 5 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 562 33 10
  • do 10 februari 20:30 uur

Voor Frisse Duyck speurt Poppodium Duycker stad en land af op zoek naar nieuw talent van eigen bodem! Zo maak je iedere maand kennis met de nieuwste namen uit de Nederlandse muziekscene. Neem een Duyck en dompel jezelf onder in: Bony Macaroni, Bongloard en Noys.

Milennial-leed en oprechte levensvragen. Soms wat cynisch, soms wat zeikerig, maar altijd recht voor zijn raap. Bony Macaroni brengt het HARD. Hun tragikomische emo-pop kwam pijlsnel op. In no time speelden zomaar shows door Nederland, Duitsland en België, waren ze supportact bij o.a. Tim VanTol en speelden ze mee in de popronde. Frontman Stefan verdween voor ruim een half jaar naar de US om af te studeren, te schrijven en te spelen. Maar nu is Bony Macaroni terug.

Fuzzy gitaren, felle bass-riffs en beukende drums. Het in Utrecht geboren Bongloard komt met harde garagerock geïnspireerd door o.a. Thee oh Sees en Ty Segall. Jannes van Kaam (FFOOSS), Ties Bogers (Ex-Palmsy) en Jan van Asch (Speak Easy) komen de boel verbouwen.

Dit groepje geregeld brengt de perfecte balans tussen post-punk en new-wave, tussen man en vrouw, tussen hoop en vrees en tussen Fontaines DC en Joy Division. Het is hard, het is boos, het is melancholisch en het is urgent. Maar het is vooral Noys.