Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: maandag 20 september 2021
Snel naar:

Expositie Stephan Bar en John Frank Hoekzema

t/m 10 oktober
Snelliuslaan 35 1171 CZ Badhoevedorp
+31 (020) 659 66 93
  • iedere vrijdag t/m zondag - 13.00 tot 16.00 uur in de periode t/m 10 oktober
    De eerstvolgende activiteit is vrijdag 24 september 2021 om 13:00 uur.
  • vr 27 augustus 13:00 - 16:00 uur

Extra informatie
  • Galerie Kunst 2001 is gevestigd in het Dorpshuis van Badhoevedorp en geopend op vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.00 uur. Tijdens deze openingsuren zijn er gastheren en vrouwen van Galerie Kunst 2001 aanwezig om meer informatie te geven. De expositie is ook op afspraak te bezichtigen. De toegang is gratis.

Centrale thema’s in het werk zijn iconen en dierenwelzijn.

De Belgische kunstenaar Stephan Bar behaalde zijn diploma schilderkunst aan de kunstacademie van Hasselt. Hij realiseert expressieve portretten van iconen uit de jaren’70 en ’80. Daarnaast maakt hij conceptuele werken en naaktportretten, vaak geschilderd op ongewone ondergronden zoals bijvoorbeeld cd’s, metalen gaas, plexiglas of papiercollages. Hij werd bekend met installaties waarmee hij, door het zorgvuldig plaatsen van spiegels en gaten in zijn schilderijen, toeschouwers andere dimensies van het werk laat ervaren. Hij werd hiermee in 2010 en 2012 genomineerd voor de publiekspijs van de Canvascollectie, een wedstrijd van de Vlaamse en Waalse nationale tv-zenders VRT en RTBF. Zijn werk werd zowel in 2010 als in 2012 tentoongesteld in Bozar te Brussel. Hij heeft een eigen kunstgalerij op de Zeedijk in Knokke.

John Frank Hoekzema werd geboren in Amsterdam in 1958. In zijn jeugd tekende hij graag en veel, maar daarin heeft hij zich destijds niet verder ontwikkeld. In zijn werk op diverse architectenbureaus kwam schetsen en tekenen uiteraard goed van pas. Pas vanaf ongeveer 2013 ging bij John het gevoel kriebelen dat hij zelf kunst wilde maken. Hij ging boetseren en zich als volledig autodidact ontwikkelen in het maken van figuratieve sculpturen in gebakken klei, brons en composietmateriaal, als vrij werk en in opdracht. Met zijn beeld ‘I Rembrandt’ behoorde hij tot de finalisten van de eenmalige internationale zomertentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt’ in het Rijksmuseum te Amsterdam in 2019. Zijn liefde voor de natuur en met name de dierenwereld, leidde naast zijn menselijke portretten en figuren, ook tot meerdere dierenbeelden. Met de verkoop van dierensculpturen steunt John Frank dierenwelzijnsorganisaties zoals het Jane Goodall Instituut Nederland en de David Shepherd Wildlife Foundation uit Engeland. Zijn beeld ‘Born to be Wild’ was dit jaar finalist in de door deze Engelse stichting jaarlijks georganiseerde internationale kunsttentoonstelling Wildlife Artist of the Year.