Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: maandag 20 september 2021
Snel naar:

Film: Druk ****

10 oktober
Raadhuisplein 3 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 556 37 00
  • zo 10 oktober 20:00 - 22:00 uur

Tragikomedie van Thomas Vinterberg (Jagten, Festen) met een geweldige acteerprestatie van Mads Mikkelsen over vier uitgebluste leraren die de theorie testen dat hun levens er op vooruitgaan als ze continue dronken zijn.

Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt.

Gesteund door deze theorie, beginnen Martin en zijn drie middelbare school collega’s aan een experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven. De eerste resultaten zijn zeer positief, de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren.

Terwijl de glazen in een rap tempo achterover worden geslagen, is het voor sommigen steeds moeilijker om controle over de situatie te behouden en blijkt het experiment grotere gevolgen met zich mee te brengen dan verwacht.


- Winnaar van de Oscar voor Beste Buitenlandse Film

- Thomas Vinterbergs Druk was de grote winnaar op de 33e editie van de European Film Awards. Het was de beste film, Vinterberg won beste regisseur en Mads Mikkelsen werd bekroond als beste acteur. Daarnaast deelde Vinterberg beste script met co-schrijver Tobias Lindholm.