Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: maandag 20 september 2021
Snel naar:

Harlem Lake Blues Fest

8 + 9 januari 2022
Raadhuisplein 5 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 562 33 10
  • za 8 januari 2022 19:30 - 01:00 uur

In januari is het, traditiegetrouw, weer tijd voor een bluesfestival in Poppodium Duycker. Harlem Lake, voorheen Dave Warmerdam Band, is host* van deze avond en nodigt andere bleusartiesten uit om samen te spelen en het nieuwe jaar sfeervol af te trappen.

Grote zaal:
Wat in 2017 begon als jamband is inmiddels uitgegroeid tot Nederlands meest belovende bluesrock band. Harlem Lake is jong, ambitieus, oprecht, passievol en krachtig. De roots van de band liggen in de bluesmuziek maar door de invloeden van o.a. Joe Bonamassa en Tedeschi Trucks Band is hun geluid verbreed tot een stevige bluesrock sound.

The Bluesbones omschrijven zichzelf als één van de beste bluesrock bands van Europa. Ze zijn inderdaad meervoudig onderscheiden in hun genre in zowel Denemarken, Frankrijk in Engeland. Maar ook in de United States doen ze het goed. Daar verschenen ze maar liefst drie jaar op rij in de USA Blues/Rock Charts top 50.

Kleine zaal:
Michele is een veelzijdige Amerikaanse vocaliste en songwriter. Aan het begin van haar muzikale carrière studeerde Michele klassieke piano, haar familiewortels liggen in Noord-Florida waar ze een natuurlijke interesse ontwikkelde voor gospel, ze richtte de classic rockband ‘Deuces Wild’ in Maleisie en in 2016 ontstond Sugar Queen. Dit samenwerkingsverband van Belgische en Nederlandse bluesartiesten monde uit in een het debuutalbum ‘340 Blues’. Deze Chicago Bluesband veroverde met hun album een 4de plek Chicago Blues Roots Music Charts.

Duyckercafé:
Meervoudig onderscheiden artiest Bo Brocken (Big Bo) speelt al meer dan 30 jaar zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem speelt hij als Als ‘one-man-band’ op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, “cigarbox” gitaar, snare drum, hi-hatt en bassdrum. Als ‘one-man-band’ speelt hij naast eigen werk voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren ’20, ’30 en ’40 waarbij onversneden en vaak obscure Delta Blues de boventoon voert.

*Ticketverkoop is in handen van Harlem Lake en verloopt via een extern ticketsysteem.