Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: maandag 20 september 2021
Snel naar:

BiebBouwers Minecraft Challenge

16 oktober
Raadhuisplein 7 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 566 48 00
  • za 16 oktober

Extra informatie
  • Online

Bouw een fort van de Oude Hollandse Waterlinie 

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de Bibliotheek Haarlemmermeer een prachtige uitdaging voor jou: BiebBouwers, de Minecraft Challenge. In deze vijftiende challenge duik je de spannende geschiedenis in van het rampjaar in 1672, bijna 350 jaar geleden. Ga mee aan de slag en bouw een fort van de Oude Hollandse Waterlinie.

De Hollanders zijn beroemd om hun strijd tegen het water, maar wist je dat ze ook heel goed waren in het gebruiken van water om de vijand tegen te houden? Zo waren we in het jaar 1672 in oorlog met Frankrijk, Engeland en de bisschoppen van Keulen en Münster. Hun legers waren razendsnel en konden ieder moment Holland bereiken. Dikke paniek! Maar die slimme Hollanders bedachten een list. Ze zetten de sluizen open en staken de dijken door, waardoor een groot stuk land onder water liep. De paarden en kanonnen van de vijand liepen vast en het water was te ondiep om er overheen te varen. Deze grens van water noemden ze een ‘waterlinie’. Deze linie werd versterkt door er forten langs te bouwen en dat waren fascinerende bouwwerken. Een geweldige uitdaging voor de BiebBouwers, om na te bouwen in Minecraft!

In dit YouTube-filmpje en de lesbrief (PDF) vertellen we jullie er alles over.

Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar BiebBouwers@probiblio.nl. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldige prijs!

Ga aan de slag en stuur jouw creatie uiterlijk 16 oktober op.