Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: zondag 23 januari 2022
Snel naar:

Frisse Duyck: Simultation Adaption e.a.

14 april
Raadhuisplein 5 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 562 33 10
  • do 14 april 20:30 - 00:30 uur

Voor Frisse Duyck speurt Poppodium Duycker stad en land af op zoek naar nieuw talent van eigen bodem! Zo maak je iedere maand kennis met de nieuwste namen uit de Nederlandse muziekscene. Neem een Duyck en dompel jezelf onder in: Simultation Adaption, Nevin en Jelte.

Simulation Adaptation is een psychedelische indie duo. Hun naam is een speelse referentie naar de simulatie theorie waar onder anderen Elon Musk een grote aanhanger van is. Simulation Adaptation is een grote mengelmoes van invloeden en genres. Hoewel de eerste EP voornamelijk bestond uit elektronische muziek, geeft het duo aan dat het aankomende projecten meer gericht zijn op live shows.

Nevin is singer/songwriter en dat staat bij haar gelijk aan sferische gitaren, nostalgische synths en eerlijke teksten. Zoekend naar nieuwe manieren om haar teksten over te brengen heeft Nevin haar eigen eclectische sound gevonden.

“Het is eigenlijk alsof je naar een schilderij van geluid kijkt” -Wessel Oltheten (mix- en mastering-engineer)


Jelte is een 19-jarige multi-instrumentalist en songwriter. Hij ontdekte muziek op ontzettend jonge leeftijd en dat resulteerde in zijn debuutalbum op 17-jairge leeftijd. Dit album, geïnspireerd door artiesten als Prince, Elton John en David Bowie, bevat een verzameling van herinneringen, fictie en tienerdromen. Ze geven je een nostalgisch gevoel, maar hebben toch een moderne sound.